ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η Β΄ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ


ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΕΚΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου μας για το παραπάνω θέμα


Προς:
υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κ. Αχτσιόγλου Έφη email: ypourgos_erg@yeka.gr
Κοιν.
1. αν.υπουργό Κοιν.Αλληλεγγύης
κ.Θεανώ Φωτίου email: thfotiou@parliament.gr     anypkal@yeka.gr
2. γεν.γραμματεία της κυβέρνησης email: gge@ggk.gr

Θέμα: Διαμαρτυρία των πολυτέκνων για τη μη καταβολή της Β’ δόσης του επιδόματος παιδιού και τη μετάθεση της στα τέλη Ιουνίου.Πριν από ένα μήνα ο ΟΠΕΚΑ διαβεβαίωνε πως οι δικαιούχοι θα μπορούσαν να υποβάλλουν το έντυπο A21 για το επίδομα παιδιού μαζί με την φορολογική δήλωση. Χθες όμως όλα ανατράπηκαν με την ανακοίνωση ότι η εφαρμογή θα ανοίξει στα τέλη Μαΐου και πως η πληρωμή αναβάλλεται για τέλη Ιουνίου.

Το αρμόδιο υπουργείο για να χρυσώσει το χάπι  σπεύδει να καθησυχάσει τους δικαιούχους λέγοντας ότι η  νέα αίτηση Α21 θα είναι προσιτή σε όλους και θα ελαχιστοποιεί τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία των πολιτών. Με τη νέα διαδικασία, αυτό θα γίνεται αυτόματα και ηλεκτρονικά για τη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Αλλά το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει, είναι: τόσο καιρό δεν μπορούσαν τα αρμόδια υπουργεία να είναι έτοιμα για να μην υποστούν οι δικαιούχοι τη καθυστέρηση; Όλοι οι δικαιούχοι έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους και τα χρήματα αυτά τα περιμένουν με μεγάλη αγωνία. Η εξέλιξη αυτή μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί αφού 700.000 οικογένειες έπεσαν «θύματα» για ακόμη μια φορά της ανυπαρξίας του κρατικού μηχανισμού ο οποίος φάνηκε ανήμπορος να πραγματοποιήσει κάτι που δεν φάνταζε και ακατόρθωτο.
Το αρμόδιο υπουργείο  θα μπορούσε να προτιμήσει αντί της αναβολής να χορηγήσει το επίδομα σε όσους πληρώθηκαν την α΄δόση με τα στοιχεία χορήγησης των εισοδημάτων των φορολογικών δηλώσεων του 2017. Κάτι που θα σήμαινε ότι τουλάχιστον θα υλοποιούσε την πρόβλεψη του νόμου για πληρωμή ανά δίμηνο. Προτίμησε όμως την αναβολή...ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!


Για το Δ.Σ

               Ο  Πρόεδρος       Ο Γεν.Γραμματέας


          Γκουντελάκης Παν.      Παπανικολάου Κων/νος