ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

επιστολή ΑΣΠΕ για κάρτα μετακίνησης πολυτέκνων

επιστολή ΑΣΠΕ στους Βουλευτές της επιτροπής κοιν.υποθέσεων για τη κάρτα μετακίνησης πολυτέκνων




ΚΕΛΛΑΣ:ΤΕΛΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΓΑ

«Καταβάλετε το τελικό χτύπημα στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΟΓΑ».
Με αυτά τα λόγια, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στηλίτευσε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, με το οποίο καταργείται, ουσιαστικά, ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και συστήνεται ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο Λαρισαίος πολιτικός επέκρινε τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης περί Κράτους Πρόνοιας δηλώνοντας:
«Άκουσα το κήρυγμα της κυρίας Φωτίου μόλις προ ολίγου, για “κοινωνική ευαισθησία” και για “Κράτος Επιδομάτων”.
Κυρία Υπουργέ, πού στηρίζετε αυτή σας την κοινωνική ευαισθησία ακόμη;
Τα λέγατε αυτά μέχρι το 2015, τα λέτε από το 2015 και μετά;
Εσείς δεν είστε, που κόψατε τις κύριες συντάξεις;
Εσείς δεν είστε, που κόψατε τις επικουρικές;
Εσείς δεν είστε, που καταργήσατε το ΕΚΑΣ;
Εσείς δεν είστε, που το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης από 220 εκατ. ευρώ το κάνατε 50;
Για ποιο Κράτος Πρόνοιας μιλάτε;
Για ποια ευαισθησία;
Αυτή είναι η αλήθεια, αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία».
Σε ό, τι αφορά το νομοσχέδιο, ο κ. Κέλλας επεσήμανε πως “οι μη ασφαλιστικές αρμοδιότητες του ιστορικού ΟΓΑ δίνουν τη θέση τους σε έναν φορέα, που δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από την κονιορτοποίηση των κοινωνικών αναγκών, της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, σε έναν υδροκέφαλο οργανισμό, που θα αποφασίζει τη χορήγηση ψίχουλων εντός του γενικότερου πλαισίου δημοσιονομικής προσαρμογής ταλαιπωρώντας τους πολίτες”.
 Ακόμη, τόνισε πως “η κυβέρνηση διαλύει την κοινωνική πολιτική για τις αγρότισσες και τους αγρότες, που διαδραματίζουν ένα στρατηγικό ρόλο για την πρωτογενή ανάπτυξη της χώρας, εντάσσοντας αυτούς σε ένα γενικότερο φάσμα δημιουργικής ασάφειας και σύγχυσης”.
Επιπλέον, ο Λαρισαίος βουλευτής σημείωσε ότι “η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά στην εναρμόνιση των κυβερνητικών δομών, που θα μπορούσαν να προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη, συσσωρεύοντας αρμοδιότητες σε ένα δαιδαλώδες και ατάκτως οργανωμένο πλαίσιο πολυεπίπεδης διοίκησης, το οποίο προκαλεί αγκυλώσεις ακόμη και στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού, εξαιτίας της εμπλοκής του ΟΠΕΚΑ στα Κέντρα Κοινότητας”.
Περαιτέρω, ανέδειξε το γεγονός ότι, “ο ΟΠΕΚΑ θα αποτελείται από 9 περιφερειακές διευθύνσεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και στη διοικητική διαίρεση της χώρας, έχοντας αφήσει τα νησιά χωρίς περιφερειακή υπηρεσία, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες”.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, με αφορμή διατάξεις του νομοσχεδίου που ορίζουν κρατική δαπάνη 15 εκ. ευρώ για βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι “πρέπει η κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός σταθμών, ωστόσο υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιδεινώνει το δημογραφικό πρόβλημα”:
«Πετσοκόψατε προ ημερών τα επιδόματα των πολυτέκνων και των τριτέκνων.
Εμείς, δεν λέμε, να μη δώσετε σ’ αυτούς που έχουν ένα και δύο παιδιά, αλλά τα 48 εκατ. τα οποία εξοικονομήσατε από την περικοπή των επιδομάτων, θα μπορούσατε  να τα βρείτε από άλλες πηγές».
Τέλος, έθιξε το ζήτημα της κρατικής επιχορήγησης ιδιωτικών φορέων κοινωνικής φροντίδας με απόφαση υπουργού, το οποίο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι:
«Θεσπίζετε την επιχορήγηση ιδιωτικών φορέων κοινωνικής φροντίδας με απόφαση του Υπουργού Εργασίας.
Αυτή η ρύθμιση για ποιον είναι;
Ποιους θα έχει αποδέκτες;
Μήπως κάποιες ΜΚΟ;
Γιατί εκεί πηγαίνει το μυαλό μου.
Μένει, να το δούμε».
Ο κ. Κέλλας έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας πως ‘’αποδεικνύεται ότι στο πρόσχημα των δήθεν κοινωνικών παροχών και ευαισθησιών υποκρύπτεται η σύγχυση και οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης, οι οποίες εξελίσσονται σε ένα άκρως επικίνδυνο μείγμα για την κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας’’.