ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Χαρακόπουλος: "Για πρώτη φορά κοινωνική πολιτική χωρίς δανεικά!"

ΠΑΤΕΙΣΤΕ  ΕΔΩ

Υπενθυμίζουμε απλά τι έλεγε ο κ.Χαρακόπουλος προεκλογικά σε συνάντηση του με το προεδρείο των πολυτέκνων Λάρισας.......έτσι για να μη ξεχνιόμαστε.........τώρα το ενδιαφέρον περιορίζεται μόνο για τους χαμηλοσυνταξιούχους...
...Υπουργέ, οι πολύτεκνοι αγρότες ακόμη περιμένουν... και είναι 2014!
Τι έλεγε:
 "...Στις αρχές του 2013 αναμένεται να δοθεί επίδομα της τάξης των 1.000 ευρώ σε περίπου 5.000 οικογένειες πολύτεκνων αγροτών που κατοικούν σε ορεινές, μειονεκτικές, νησιώτικες κι ακριτικές περιοχές. για να ακονίσουμε ακόμη λίγο τη μνήμη μας.....

ΠΑΤΕΙΣΤΕ  ΕΔΩ 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Λάρισα, 20 Απριλίου 2012
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ:

Δέσμευση Σαμαρά για αποκατάσταση πολυτεκνικών επιδομάτων

·         Θα επανορθώσουμε τις αδικίες του ΠΑΣΟΚ

«Από τις ελάχιστες δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά είναι αυτή για την αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων» υπενθύμισε ο  Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο των πολυτέκνων. Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και βουλευτής Λαρίσης υποστήριξε ότι «από τις μεγαλύτερες αμαρτίες της κυβέρνησης Παπανδρέου-Βενιζέλου, για την οποία δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, είναι η στάση της ενάντια στους πολύτεκνους. Ανίκανη να ιεραρχήσει τις πραγματικές ανάγκες της χώρας επιτέθηκε εναντίον των όποιων ελάχιστων, προνοιών, απολάμβαναν οι πολύτεκνοι, και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας.
Οι φωστήρες του ΠΑΣΟΚ δεν έλαβαν υπόψη τους το χρέος που οφείλει η πατρίδα στις οικογένειες αυτές, που παρά την οικονομική στενότητα αλλά και τα πρότυπα της άνετης ζωής που επικράτησαν τις τελευταίες δεκαετίες, εξακολουθούν να αναθρέφουν πολλά παιδιά, με στερήσεις και προσωπικές θυσίες. Θεώρησαν ότι η περικοπή των ελάχιστων επιδομάτων που λαμβάνουν, θα έκλεινε τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού. Ενώ δεν έκαναν τίποτε για να μειώσουν τις τεράστιες σπατάλες του δημοσίου, κατήργησαν ευεργετικές διατάξεις που δεν είχαν οικονομικό κόστος, όπως το διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών, που καθιερώθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.
Αδιαφόρησαν για τη βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του έθνους, που είναι η τραγική υπογεννητικότητα, διότι αντιλαμβάνονται τη χώρα σαν χώρο, με ανθρώπους χωρίς εθνική ταυτότητα, χωρίς συνείδηση του τόπου τους, χωρίς παράδοση, χωρίς ιστορία. Αντιθέτως έσπευσαν να δώσουν ιθαγένεια σε χιλιάδες λαθρομετανάστες, για να καταστήσουν την Ελλάδα πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη».
Ο κ. Χαρακόπουλος εκτίμησε ότι «στην κάλπη, οι πολύτεκνοι θα πληρώσουν με το ίδιο σκληρό νόμισμα αυτούς που τους έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Οι πολύτεκνοι γνωρίζουν και θυμούνται τι έχει κάνει η ΝΔ ως κυβέρνηση για τη στήριξή τους. Και σήμερα ακόμη, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, για το μόνο που έχει δεσμευτεί επανειλημμένως και με τρόπο αναμφισβήτητο ο Αντώνης Σαμαράς είναι η αποκατάσταση των αδικιών στους πολύτεκνους και στους χαμηλοσυνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ. Με μέτρα ισοδύναμα, η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ θα επανορθώσει την αδικία που υπέστησαν οι πολύτεκνοι και θα ακολουθήσει αποφασιστική πολιτική στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας».
Στη συνάντηση εκ μέρους των πολυτέκνων συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Τσιόγιας, ο Αντιπρόεδρος κ. Κομόπουλος και ο Γεν.Γραμματέας κ. Γκουντελάκης, οι οποίοι επέδωσαν σχετικό υπόμνημα.