ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Και νέα επιστολή στον Πρωθυπουργό

για την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και της τιμητικής ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας
25-02-2013
  Αρ.Πρωτ.88
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Τελευταία έχει περιέλθει στην αντίληψη μας ότι επίκεινται αλλαγές στα πρόσφατα αρνητικά ψηφισθέντα και αφορούντα τα πάσης φύσεως πολυτεκνικά επιδόματα, αλλά χωρίς να έχει προηγηθεί και πάλι καμία διαβούλευση με πολυτεκνικούς συλλόγους ή την ΑΣΠΕ!. Αλλαγές που πιστεύουμε ότι έχουν να κάνουν και με τις αντιδράσεις που δειλά – δειλά εμφανίζονται στο εσωτερικό των Κομμάτων  που στηρίζουν την Κυβέρνηση σας.
Πιστεύουμε ότι αποτελεί πρώτιστα ηθική υποχρέωση  σας,  να διορθώσετε το λάθος που συνετελέσθη με την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων καθώς και με την ολοσχερή κατάργηση – εξαφάνιση  της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μάνας.  
Κ. Πρωθυπουργέ, είναι  δυνατό να μπαίνει το ίδιο εισοδηματικό όριο για να είναι κάποιος δικαιούχος του πολυτεκνικού επιδόματος  45.000€ για ένα που έχει 3 παιδιά και το ίδιο όριο για ένα που έχει 13 παιδιά;;; Μόνο διώκτες των πολυτέκνων οικογενειών μπορούσαν να σκεφτούν και να νομοθετήσουν κάτι τέτοιο.
Κ. Πρωθυπουργέ, εμείς πιστεύουμε ότι  ακόμη   και σήμερα, κάτω από αυτές τις δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, μπορούν να  υλοποιηθούν οι προεκλογικές σας εξαγγελίες για τους πολύτεκνους. Αφού σύμφωνα με την πρόταση της ΑΣΠΕ που σας έχει καταθέσει, εξοικονομούνται περισσότερα χρήματα(103 εκατομμύρια) από αυτά που υπολογίζει ο Υπουργός Εργασίας ότι θα κατορθώσει να εξοικονομήσει(83 εκατομμύρια).  Το μόνο που θα κατορθώσει  αν επιμείνει, είναι βέβαιο, ότι όλοι οι πολύτεκνοι θα στραφούν εναντίον σας και το κονδύλι που θα εξοικονομηθεί θα είναι  και μικρότερο!
Ήταν προεκλογική σας δέσμευση κ. Πρωθυπουργέ και πρέπει να φανείτε αξιόπιστος απέναντι στους στυλοβάτες αυτού του τόπου οι οποίοι σας πίστεψαν και σας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.
Η ΑΣΠΕ και οι κατά τόπους σύλλογοι πολυτέκνων θα συνεχίσουν να μάχονται για το δίκαιο του αιτήματος που δεν είναι τίποτα άλλο από την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ στα επίπεδα προ του 2009 μειωμένα κατά 15% .
Οι  Συνταγματικές και νομικές διατάξεις, καθώς και οι  αποφάσεις του Σ.τ.Ε που προστατεύουν ευθέως τις πολύτεκνες οικογένειες,  δυστυχώς η Πολιτεία παραβιάζει κατάφορα και προκλητικά.
Ειδικότερα επικαλούμεθα:
α) Την παρ. 2 του άρθρου 21, με βάση την οποία:
«Πολύτεκνες οικογένειες … έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος»
β) Την παρ. 5 του ίδιου ως άνω άρθρου , με βάση την οποία:
«Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους».
γ) Τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε, με βάση τις οποίες:
«Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων, αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».
(Δ.Ε. Αθηνών: 2762/1998, 2764/1998, 2767/1998, 2160/1989, 2161/1989 κ.α.).
(Σ.τ.Ε.: 2216/1975, 4062/1990, 4069/1990, 4070/1990, 2773/1991, 2781/1991, κ.α.).
Ζητούμε να εισακουσθεί η θέση της ΑΣΠΕ για περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων κατά 15% και να εξοικονομηθούν 103.000.000€ και όχι 83.000.000€ όπως ισχυρίζεται και καυχιέται ο υπουργός Εργασίας κ.Βρούτσης.
Είναι δυνατό για ένα τέτοιο νόμο να μην έχει γίνει καμία επαφή, καμία διαβούλευση με την ΑΣΠΕ όπως καταγγέλλεται;
  
Ο πολυτεκνικός κόσμος είναι σε απόγνωση και για την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων αλλά και για την μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής των νέων πλέον επιδομάτων που όπως πάνε τα πράγματα θα δοθούν στους δικαιούχους μετά τον Σεπτέμβριο του 2013.


ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


         ΤΣΙΟΓΙΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ           ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ